Een chocoladetaart kan heel machtig zijn, maar is erg verrukkelijk van smaak. We hebben een chocoladetaart recept samengesteld waarbij de topping gemaakt wordt van chocolade glazuur. Zodat je bij iedere hap een extra chocolade sensatie proeft. In deze blog gaan we verder in op taarten maken. Je kunt natuurlijk ook een taart bestellen. Via internet kun je eenvoudig en snel een taart laten bezorgen aan huis. Kies uit verschillende smaken, groottes en prijzen. Tip: wil je eens iets anders proberen? Dan kun je een mokkataart bestellen met extra slagroom. Hier worden ook vaak chocoladevlokken of chocoladesaus in gebruikt.
Ingrediënten en bereiding chocoladetaart:
● Pure chocoladerepen, dit mag uit één stuk van 300 gram.
● Boter op kamertemperatuur, 150 gram.
● 5 gesplitste eieren van het formaat m.
● Verder gaat er 100 gram bloem en 100 gram suiker in het chocoladetaart recept.
● Maar gebruik je vooral een zakje chocolade glazuur. Je hebt aan 100 gram chocoladeglazuur voldoende om de taart te bedekken.
Bereiding
Pak een steelpannetje en doe hierin de boter en pure chocolade. Eventueel kan je de chocolade in brokjes slaan zodat de chocolade sneller smelt. Zorg ervoor dat de chocolade smelt en meng dit met de boter. Als de chocolade gesmolten is laat je de substantie afkoelen. Verwarm de oven ondertussen voor op 170 graden. Als je mengsel is afgekoeld naar kamertemperatuur voeg je er bloem, suiker en eierdooiers aan toe. Roer het mengsel goed door en begin met een staafmixer de eiwitten stijf te kloppen. Voor het stijfkloppen kan je eventueel een snufje zout gebruiken. Voeg het mengsel van eiwitten toe aan de rest van het mengsel en roer dit door. Pak een springvorm van 26 cm en doe het beslag in de springvorm. Als de oven is voorverwarmd dan doe je de taart 35 minuten in de oven. Als de taart klaar is laat je hem even afkoelen en daarna doe je de chocolade glazuur eroverheen.
Tips voor een taart bakken
Met deze tips kan je al snel aan de slag om een taart te bakken. Gebruik direct je eigen recept om aan de slag te gaan met het maken van een heerlijke taart. Over het algemeen raden we aan om je goed in te lezen en instructiefilmpjes te kijken op bijvoorbeeld youtube. Je kunt ook een kookboek aanschaffen met tips over gebak etc. Wil je starten met iets eenvoudigers? Ga dan eerst eens koekjes bakken zoals muffins of brownies.
Mijn taart wil niet rijzen, wat is hiervan de oorzaak?
Als eerste is het belangrijk dat je de juiste verhoudingen van het recept hebt gebruikt. Soms draait het echt om maatwerk om de juiste verhouding te vinden. Als de verhoudingen goed zijn dan is het belangrijk om het beslag luchtig te kloppen. Hiervoor moeten de eieren 10 minuten worden geklopt. Als je dit langer doet dan kan het beslag doodslaan en is je taart niet luchtig genoeg.
Het aantal eieren van mijn recept staat in grammen, hoeveel eieren heb ik nodig?
Een ei van het formaat M weegt ca 50 gram. Als je de eieren gebruikt voor het beslag dan rond je dit altijd naar boven af. Gebruik voor 120 gram eieren liever 3 eieren in plaats van 2 eieren.
Hoe krijg ik de bovenkant van mijn taart plat?
Soms gaat een taart bol staan door het rijzen. Je kunt een taart plat krijgen door de bovenkant ervan af te snijden en de taart te bedekken met decoratie. Het valt hierdoor niet op dat de taart van zichzelf niet plat is. Liever geen gedoe? Bestel dan je taart via internet.
